Normalment, quan parlem de cuidar-nos sempre parlem de la dieta, la hidratació, el descans, l’activitat física… Però queden molts altres punts importants fora d’aquesta llista. Avui ens centrarem en un d’ells: la postura corporal.

En el nostre dia a dia no li donem la importància que cal, però una postura incorrecta, mantinguda dia rere dia, ens acabarà portant a lesions importants. Cal ser conscients de la postura corporal que tenim i corregir-la si cal.

Quan mantenim una bona postura estem alineant tots els nostres segments. Funcionem simètricament, proporcionadament i fent que les nostres articulacions puguin treballar en la posició més adient i més confortable. Nosaltres no ens n’adonem, però durant les 24 hores del dia, la força de la gravetat va actuant sobre el nostre cos. Si nosaltres no tenim una postura adequada aquesta força ens anirà afectant i ens portarà a treballar en posicions incorrectes i fent malbé les estructures del nostre organisme.

 

Els beneficis d’una bona postura corporal

 

Per això, cal donar la importància que mereix aquest punt i començar a cuidar la nostra postura. Si aconseguim una postura corporal correcta durant tot el dia obtindrem diversos beneficis. Per una banda, com ja hem comentat, la nostra salut articular i muscular millorarà. Evitarem l’aparició de dolors mantenint un bon repartiment i equilibri de les càrregues sobre el nostre organisme. També influeix estèticament, ja que una bona postura sempre ens donarà una bona aparença i més bona imatge.

Encara que no ho sembli, la postura també afecta la respiració. Si aconseguim mantenir una bona posició corporal ajudarem la nostra respiració. Aquest punt és molt important, ja que millorant la respiració estem afectant molts aspectes del nostre cos: oxigenarem bé l’organisme i aconseguirem un funcionament òptim dels nostres òrgans, aconseguirem un millor estat de la nostra pell, una ment més clara, millor concentració a les activitats realitzades, disminuirà l’estrès… Per últim, entre molts altres aspectes, i amb la suma del que hem comentat fins ara, una postura correcta ens dona seguretat i confiança en nosaltres mateixos.

 

Consells per mantenir una postura correcta

 

Cal mantenir una alineació i bona col·locació dels nostres segments corporals, tant de l’esquena com la resta del cos. Hem d’aconseguir que les nostres articulacions es trobin en bona posició per treballar, ja sigui seient bé al sofà, dormint mantenint aquesta alineació, adaptant la feina al nostre cos i no a la inversa… Sobretot mantenint una vida activa, aconseguint un bon to muscular que ajudi a aguantar els nostres segments corporals en bona posició i cuidant el nostre pes per evitar sobrecàrregues innecessàries. En cas de patir alguna dificultat o molèstia postural, el Servei de Fisioteràpia de la Clínica Universitària de Manresa, ofereix atenció personalizada per poder solucionar o minimitzar el problema.

També et pot interessar

5 conseqüències de respirar per la boca

Activitat física: la medicina natural més econòmica