Unitat de Salut i Esport

Un equip integrat per fisioterapeutes, podòlegs, dietista i psicòleg treballen de manera coordinada al servei de la salut i la millora del rendiment dels esportistes.

La Unitat de Salut i Esport de la CU+ ofereix:

=
Exploració i valoració musculosquelètica per detectar alteracions i descompensacions del sistema muscular i articular.
=
Valoració funcional del gest esportiu i de la postura per detectar compensacions irregulars de l’acció motriu.
=
Entrenament preventiu adaptat als dèficits identificats en l’exploració per disminuir el risc de lesió.
=
Tractament de les lesions (musculars, articulars,…) amb tècniques de fisioteràpia.
=
Exploració biomecànica del peu, per part d’un podòleg especialitzat en esport i amb equipament d’última generació.
=
Confecció de suports plantars (plantilles) personalitzats segons les característiques físiques de la persona i l’activitat esportiva a desenvolupar.
=
Quiropodologia esportiva: Tractament de lesions dèrmiques del peu (berrugues, fongs, hiperhidrosis…). Tractament de lesions per pressió i/o fricció.
=
Assessorament dietètic en les diferents fases de l’activitat esportiva: entrenament, pre-cursa, post-cursa…
=
Assessorament i suport psicològic.
=
Xerrades i tallers d’interès sobre nutrició i psicologia de l’esport.

La Clinica Universitària ofereix atenció privada o concertada amb mútues, associacions, institucions i entitats.

Ecografia musculoesquelètica

El servei de fisioteràpia compta amb aparells d’ecografia musculoesquelètica que permeten avaluar la condició del pacient amb més eficàcia i així poder fer el tractament més adequat per a la seva recuperació.

Exploració biomecànica

La Unitat de Salut i Esporta realitza exploracions biomecàniques conjuntes de fisioterapeuta i podòleg per detectar disfuncions musculars i/o articulars.

Tractaments multidisciplinaris

La Unitat de Salut i Esporta treballa de forma multidisciplinari amb els serveis de fisioteràpia, podologia, dietètica i nutrició i atenció psicològica.

Els nostres professionals

Olga Borao

Diplomada en Fisioteràpia. Màster universitari en esport sostenible i benestar. Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Pràctica clínica basada en la prevenció i el tractament d’alteracions musculoesquelètiques.

Jennifer Baeza

Diplomada en Fisioteràpia. Màster en activitat física i salut. Postgrau de fisioteràpia en traumatologia i cirurgia ortopèdica. Postgrau de fisioteràpia de dolor i disfunció miofascial (punció seca). Especialitzada en mobilització nerviosa, disfuncions de l’ATM, embenats neuromusculars i relaxació instrumental miofascial.

Gonzalo Lorza

Diplomat en Fisioteràpia. Diplomat en Infermeria. Màster universitari en Tecnologia Educativa. Exfisioterapeuta del Club Joventut de Badalona. Exfisioterapeuta de la Selecció Espanyola de Bàsquet. Sotsdirector dels estudis de Fisioteràpia d’UManresa-FUB.

Xavier Ruiz

Diplomat en Podologia. Màster oficial en cirurgia podològica. Membre d’AEMIS (Associació Espanyola de Cirurgia de Mínima Incisió). Coordinador del Servei de Podologia de la CU+. Professor de Podologia Pediàtrica i Ortopodologia II a UManresa-FUB.

Carles Escalona

Diplomat en Fisioteràpia. Diplomat en Podologia. Llicenciat en Educació Física. Doctor en Atenció Primària. Ajudant de Doctor a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC. Professor de Patologia podològica i tractaments ortopodològics, físics i farmacològics.

Carles Arnau

Graduat en podologia. Actualització en biomecànica esportiva avançada. Formació en abordatge interdisciplinari de l’extremitat inferior: visió global des de l’activitat física i l’osteopatia. Formació en el mètode Podoactiva. Podòleg de Podoactiva en centres especialitzats de Barcelona, Martorell i Lleida.

Georgina Bermúdez

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica. Màster oficial en Nutrició Humana i Qualitat dels aliments. Especialitzada en Nutrició Clínica i docència universitària.

Miguel Pérez

Psicòleg especialista en Psicoteràpia acreditat per la Federació Europea d’Associacions de Psicòlegs (EFPA). Grupanalista. Professor titular del campus Manresa de la UVic-UCC. Docent del Màster de Psicoteràpia Analítica Grupal (Fundació OMIE-Universidad de Deusto).