Què feu per millorar després de la cursa? Quan acabeu una cursa no podeu pensar que la feina ja està feta. Just en aquest moment comença una part important de l’entrenament: la correcta recuperació.

Cal tenir molt present que la recuperació després d’una cursa és molt important. Durant la cursa posem el cos molt al límit, cremem molt, suem molt i a l’organisme es produeixen tota una sèrie de canvis que fan necessari que l’ajudem a retornar a la normalitat. És important saber també que, segons la condició física o l’edat, els cossos es recuperen de manera molt diferent.

  • IMMEDIATAMENT DESPRÉS: 

No podem parar de cop quan acabem una cursa. Hem de caminar o seguir corrent molt suau i deixar que l’organisme torni a la calma mica en mica. Així, evitarem marejos i altres problemes associats.

→ Als MINUTS POSTERIORS a la finalització de la cursa el més important és la rehidratació, és molt important recuperar tot el líquid que hem suat. La ingesta alimentària de després de la cursa també s’ha de cuidar per poder tornar a reomplir els magatzems d’energia que hem cremat al nostre cos. I a més, poder tenir l’organisme a punt per a seguir amb els entrenaments.

  • DIES POSTERIORS:

El nostre cos, després de la cursa, necessita que el deixem recuperar-se, però tampoc és aconsellable parar completament. Els entrenaments d’aquests dies sempre haurien de ser molt suaus, sense grans exigències. La pausa i el descans són primordials en aquests moments. Realitzarem estiraments una estona després de la cursa. Fins i tot, després de la dutxa, perquè la musculatura es descarregui i pugui tornar a la normalitat, però sempre han de ser estiraments progressius i suaus.

→ DIES DESPRÉS, és important continuar estirant, sobretot la musculatura que notem més afectada. Al moment de dutxar-se, cada dia, cal fer banys de contrast amb aigua freda i calenta per activar de nou la circulació sanguínia i ajudar a l’eliminació de toxines, sempre acabant amb l’aigua freda. Molts esportistes d’elit opten pels banys de gel. També és molt important fer algun massatge de descàrrega a mans d’un bon fisioterapeuta per poder revisar que no hi hagi cap lesió i deixar el cos preparat per a continuar amb els entrenaments i les pròximes curses.

Aquesta és una recomanació general, però cadascú té les seves necessitats específiques. No oblideu escoltar el vostre cos. Ens hem de centrar a fer una bona recuperació i ben eficaç principalment per evitar possibles lesions i tenir el cos al 100% el més aviat possible i poder tornar a la normalitat.

També et pot interessar

Què provoca les rampes als bessons i com prevenir-les

Consells per evitar lesions