En els últims anys hem evolucionat molt i les noves tecnologies han anat agafant més importància en el nostre dia a dia. Aquestes noves tecnologies ens ajuden, però també ens aporten conseqüències, des de l’addicció fins a les afectacions musculoesquelètiques.

Afectacions musculoesquelètiques

Les noves tecnologies ens han portat l’aparició de noves lesions, sobretot a les mans, en especial al dit polze, i a l’esquena, més concretament a la zona cervical. Això ha fet que darrerament hagin augmentat les visites mèdiques en relació amb aquestes afectacions, totes com a conseqüència de l’ús excessiu de la telefonia mòbil.

Les afectacions a les mans acostumen a ser tendinoses i a la regió cervical. Habitualment apareixen símptomes com rigidesa, tensió o dolor. Tots aquests nous problemes haurien de ser eradicats o tractats correctament per evitar la seva cronificació o l’aparició de problemes més greus.

Què hem de fer?

En primer lloc caldria no passar molta estona seguida amb el telèfon mòbil. Cal controlar l’estona que dediquem a contestar “whatsapps”, a tafanejar les xarxes socials o mirar “memes”… No ens n’adonem i és molt el temps que passem davant del telèfon mòbil. La mala postura que adoptem i els moviments repetitius realitzats són els que, a la llarga, ens fan aparèixer les diferents lesions i alteracions. És imprescindible intentar mantenir una bona postura les estones que utilitzem el nostre smartphone. Les cervicals pateixen molt quan adoptem una postura incorrecta, sobretot amb la inclinació anterior del cap, el qual ha de ser subjectar per les cervicals. Això fa que acabem patint per sobrecàrrega.

Per últim, cal saber que el fisioterapeuta, amb les seves tècniques, pot alleugerir els símptomes i donar eines útils per evitar les sobrecàrregues i alteracions aparegudes a causa d’aquesta nova tendència digital. El fisioterapeuta pot fer descàrregues musculars a les zones més afectades, pot recomanar estiraments i, fins i tot, ensenyar quina és la millor postura quan utilitzem aquestes noves tecnologies.

A més…

Cal tenir en compte que aquestes no són les úniques afectacions per l’ús de telèfons mòbils, que també tenen conseqüències com alteracions a la vista, insomni, afectacions a causa de l’exposició a les radiacions electromagnètiques

Les noves tecnologies són un avenç important i ens ajuden en molts moments de la nostra vida diària, però cal conèixer els seus desavantatges per actuar sobre ells i deixar que aquests ens afectin el mínim possible.

També et pot interessar

Recuperem les converses cara a cara

Què cal saber per perdre pes utilitzant una aplicació mòbil