La llista de la compra és una de les eines imprescindibles per tal de seguir unes bones pautes alimentàries.

Abans de realitzar la llista de la compra és molt important haver organitzat el menú setmanal per així poder elaborar correctament la llista dels aliments. També cal tenir en compte aquells aliments que podem tenir encara al rebost o a la nevera.

Aquesta llista es pot elaborar de diferents maneres, però el més important és que ajudi a comprar només aquells aliments que realment necessitem i no fer compres supèrflues.

També és un moment per aprofitar i llegir les etiquetes nutricionals dels productes per poder fer una compra amb més consciència.

En primer lloc, podem observar els hidrats de carboni i la proporció de ‘sucres’ afegits o propis de l’aliment. La millor opció a escollir seria que no superés els 5g de sucres per cada 100g d’aliment, és a dir, que sigui inferior al 5%.

 

 

Respecte dels greixos, cal tenir en compte els saturats, que són els que poden causar més malalties cardiovasculars. Aquests els podem trobar a la llista d’ingredients i poden ser oli de palma i olis vegetals, entre altres. També s’ha de valorar que hi ha aliments que són rics en greixos, com els làctics sencers.

Un tercer aspecte a tenir present és el contingut de sal que ha de contenir l’aliment. El consum total al dia d’una persona sana és d’uns 5 grams, aproximadament. Es pot considerar un aliment amb poca sal quan conté  ≤ 0,25g per cada 100g d’aliments i molta sal amb un contingut ≥ de 1,25g per cada 100g d’aliment.

També et pot interessar

Com comprar bé per menjar bé

Sabem el que mengem?