Hi ha ingredients/aliments que segurament no ens havíem adonat que estem consumint. Estem parlant de l’oli de palma, el glutamat monosòdic, el peix anomenat panga, per posar alguns exemples. És molt important saber interpretar les etiquetes dels aliments que ens indiquen els ingredients que contenen i la seva composició nutricional.

L’oli de palma és un dels greixos més utilitzats en la indústria alimentària. Aquest greix és sòlid a temperatura ambient  i això permet utilitzar-lo com a substitut de la mantega o d’altres greixos hidrogenats com els coneguts greixos trans. Encara que sigui un oli vegetal, a partir de la palma africana, és ric en greixos saturats i això significa que s’ha de tenir en compte en les malalties cardiovasculars, ja que n’incrementa el risc.

Per altra banda també tenim el glutamat monosòdic, que trobem a les etiquetes nutricionals com E-621. És un additiu alimentari que ajuda a millorar el sabor d’aliments processats. És una sal que s’utilitza com a potenciador de sabor i també es denomina GMS. L’efecte que ens dóna és l’umami, el cinquè sabor bàsic que s’afegeix al dolç, l’àcid, l’amarg i el salat. L’efecte que produeix és que fa que no puguem parar de consumir l’aliment que en conté.

Tant l’oli de palma com el glutamat monosòdic els podem trobar, per exemple, en les patates xips de bossa. Però n’hi ha molts més. Feu l’exercici d’obrir l’armari de la cuina i buscar aquests ingredients en els productes que consumiu diàriament. Segurament quedareu sorpresos de trobar-los en molts productes.

També et pot interessar

Com comprar bé per menjar bé

Consells per manipular correctament els aliments