Podologia a Manresa

Prevenció i tractament de les alteracions i malalties del peu. Quiropòdies. Estudis biomecànics. Plantilles. Cirurgia podològica. Làser (berrugues, fongs).

El servei de podologia de la CU+ ofereix:

=

Quiropodologia

Tallat d’ungles, durícies, fongs, berrugues…
=

Exploració i estudi biomecànic

Mitjançant passadís de pressions informatitzat, filmació en 3D i examen amb podoescàner.
=

Ortopodologia

Tractament de les alteracions en l’alineació del peu, mitjançant la confecció de plantilles, ortesis de silicona, etc.
=

Cirurgia podològica

Dèrmica, unguial i osteoarticular.

La Clinica Universitària ofereix atenció privada o concertada amb mútues, associacions, institucions i entitats.

Podologia infantil

La detecció precoç i l’assessorament en l’elecció del calçat són claus per garantir una bona salut del peu dels infants. Tractem les alteracions de l’estructura del peu i les extremitats dels infants (peu pla, varo, valg…) i les malalties de la pell del peu (infeccions, fongs, berrugues). 

Podologia per a gent gran

Tenim cura dels peus: durícies, ungleres, berrugues, infeccions, tall d’ungles correcte. Fem el controls de cribratge del peu diabètic. Elaborem, de forma personalitzada, fèrules i suports per millorar l’estabilitat i l’autonomia de les persones amb afeccions neurològiques. Fem cirurgia del peu per tractar alteracions de l’ungla i altres.

Podologia per a esportistes

Contribuïm a millorar el rendiment i a prevenir lesions entre els esportistes, a partir d’un estudi biomecànic, amb assessorament sobre el calçat més adequat i/a amb l’elaboració de plantilles adaptades a cada tipus d’activitat esportiva.

Cirurgia podològica

Cirurgia unguial (matricectomies, plàsties de rodets, ablacions temporals…). Cirurgia de parts toves (berrugues, quists, helomes per inclusió, queloides, tenotomies…). Cirurgia MIS

Tractaments multidisciplinars

El servei de podologia treballa de forma multidisciplinar amb el servei de fisioteràpia de la CU+ per oferir tractaments integrals a la persona davant d’una lesió o malaltia.

El peu diabètic

El servei de podologia de la CU+ compta amb podòlegs especialistes en l’atenció del peu de la persona diabètica. Una part d’aquesta atenció es duu a terme a través del concert amb el servei públic de salut (CatSalut). També existeix un conveni de col·laboració amb l’Associació de Diabètics.

Aquesta atenció inclou:

=
Quiropòdies i cures de prevenció i tractament de les alteracions de la pell (ferides, nafres) del peu diabètic.
=
Cribratge, seguiment i tractament de la neuropatia (sensibilitat) i la vasculopatia (circulació) del peu diabètic.
=
Ortesis plantars (plantilles) i pròtesis, adaptades a les alteracions funcionals i estructurals del peu diabètic.
=
Informació, assessorament i educació de persones amb diabetis, sobre la cura dels peus.

Equip professional

Xavier Ruiz - Coordinador
Diplomat en Podologia. Màster oficial en cirurgia podològica. Membre d’AEMIS (Associació Espanyola de Cirurgia de Mínima Incisió). Coordinador del Servei de Podologia de la CU+. Professor de Podologia Pediàtrica i Ortopodologia II a UManresa-FUB.
Yvonne Alonso
Graduada en podologia. Formació en patomecànica del peu. Podòloga en exercici lliure.
Carles Arnau
Graduat en podologia. Actualització en biomecànica esportiva avançada. Formació en abordatge interdisciplinari de l’extremitat inferior: visió global des de l’activitat física i l’osteopatia. Formació en el mètode Podoactiva. Podòleg de Podoactiva en centres especialitzats de Barcelona, Martorell i Lleida.
Bernat Cabestany
Diplomat en Podologia. Postgrau de Cirurgia de Mínima Incisió. Màster oficial en Cirurgia de Mínima Incisió. Instructor de l’AAFAS (American Ambulatory Foot and Ankel Surgery). Membre d’AEMIS (Associació Espanyola de Cirurgia de Mínima Incisió). Professor de Cirurgia Podològica de Mínima Incisió i de Radiodiagnòstic d’UManresa-FUB.
Lluís Castillo
Diplomat en Podologia. Postgrau de Cirurgia de Mínima Incisió. Màster oficial en Cirurgia Podològica. President d’AEMIS (Associació Espanyola de Cirurgia de Mínima Incisió). Assistant professor de l’AAFAS (American Ambulatory Foot and Ankel Surgery). Professor de Cirurgia Podològica de Mínima Incisió d’UManresa-FUB.
Josep Delgado
Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Metge especialista en Anestèsia i Reanimació. Cap clínic del Servei d’Anestesiologia i Reanimació d’Althaia. Coordinador del Màster d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor.
Carles Escalona
Diplomat en Fisioteràpia. Diplomat en Podologia. Llicenciat en Educació Física. Doctor en Atenció Primària. Ajudant de Doctor a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC. Professor de Patologia podològica i tractaments ortopodològics, físics i farmacològics.
Lorena Gaona
Graduada en Podologia. Formació en reconstrucció unguial i ortonixia. Podòloga en exercici lliure.
Dúnia Ibarra
Graduada en Podologia. Màster en Tractament i Diagnòstic del Peu Diabètic. Màster en Dermatologia Podològica. Podòloga a la Unitat de Peu Diabètic de HSJD Martorell.
Goretti Miralles
Diplomada en podologia. Diplomada en infermeria. Postgrau en cures i principis quirúrgics en podologia. Postgrau de patomecànica del peu i els seus tractaments ortopodològics. Especialització en peu diabètic i reumàtic. Especialització en diagnòstic micològic i en infiltracions intraarticulars i intralesionals en patologia del peu.
Josep Oller
Diplomat en Podologia. Postgrau en patomecànica del peu i els seus tractaments ortopodològics (Universitat de Barcelona). Podòleg en exercici lliure.
Cristina Pina
Diplomada en Podologia. Postgrau en patomecànica del peu i els seus tractaments ortopodològics. Postgrau en posturologia.
Lluís Miquel Riu
Diplomat en Podologia. Postgrau en Cirurgia de Mínima Incisió. Postgrau en Cirurgia Podològica. Màster oficial en estudi i tractament del dolor. Professor de cirurgia podològica I i II a UManresa-FUB.

Consells de salut