• image
  • image
  • image
  • image
  • image

La Unitat de Salut i Esport posa al teu abast un equip multidisciplinari per prevenir i tractar qualsevol alteració musculoesquelètica.

Projecte FiL

Projecte FiL

 

La CU+, a través del “FiL”, ofereix una atenció multidisciplinària que combina fisioteràpia, logopèdia i atenció psicològica per a un tractament continuat de prevenció, manteniment i estimulació a persones afectades de malalties neurodegeneratives (esclerosi múltiple, ELA, Parkinson ...), en fases no agudes del procés.


Per què el FiL?

Si per a qualsevol persona l´activitat física adequada i continuada combinada amb activitats d'estimulació cognitiva són factors claus a l'hora de mantenir una bona qualitat de vida, per a una persona afectada d'una malaltia neurodegenerativa, encara pren major importància. El “FiL” pretén omplir el buit de tractament, en les fases no agudes, per tal d´aprofitar els períodes en què la persona es troba més bé per treballar al màxim de les seves possibilitats i aprendre recursos que podrà utilitzar més endavant, si cal.

En què consisteix?

Setmanalment, es realitzen sessions combinades de fisioteràpia, logopèdia i atenció psicològica en petits grups de persones en situació funcional similar. Aquesta atenció multidisciplinar es duu a terme dins un mateix espai físic (edifici CU+), la qual cosa facilita l'accessibilitat, assegura la facilitat d'aparcament i millora la coordinació de l'atenció. 

Objectius generals del FiL

Mantenir, estimular i potenciar les capacitats i funcions, tant a nivell físic com cognitiu.
Prevenir la pèrdua d’autonomia i ensenyar recursos per afrontar les AVD.
Oferir suport psicològic
Millorar la qualitat de vida


Objectius específics del FiL

La Fisioteràpia s´orienta al manteniment de la mobilitat i la millora del to muscular, de la sensibilitat, la coordinació, l´equilibri, la propiocepció, les transferències...
La Logopèdia s´orienta sobretot a prevenir i tractar de les dificultats de la parla (disàrtria) i les alteracions de la deglució (disfàgia).
El suport psicològic es canalitza a través del treball en petits grups, dins dels quals s´estableixen relacions interpersonals que faciliten el suport mutu, la comprensió, la comunicació. També s'ofereix teràpia individual.

 

 

DEMANA HORAHorari d’atenció de dilluns a divendres, de 9 a 20 h

Av. Universitària, 8-10 08242 Manresa

93 875 73 10
LOCALITZACIÓ