• image
  • image
  • image
  • image
  • image

La CU+ disposa d'àrea quirúrgica equipada per abordar qualsevol procediment quirúrgic podològic.

Centre de formació pràctica i simulació clínica

Simulació clínica i formació pràctica

La CU+ compta amb espais especialment dissenyats per a la formació teoricopràctica dels estudiants dels diferents graus de Ciències de la Salut de la FUB, així com per a l'alumnat de Formació Contínua. En aquests espais es treballa l'aprenentatge de les habilitats pràctiques bàsiques i específiques de cada àmbit en grups reduïts. També disposa d'amplis vestidors equipats amb taquilles per a ús dels estudiants de Ciències de la Salut.


En la construcció de l'edifici CU+ es va apostar fermament per la creació d'espais de simulació clínica d'alta complexitat tecnològica. La simulació clínica és una eina pedagògica d'aprenentatge i d'avaluació basada en la pràctica reflexiva-experimental que suposa una transformació profunda en la manera d'entendre la formació dels professionals de la salut.

En els espais de simulació, es recrea una situació molt similar a la real (habitació d'hospital, consulta, box d'UCI...), però segura tant per al pacient com per al professional, situació en què se situa l'estudiant en un cas concret on ha d'actuar tal com ho faria en la realitat. Els espais de simulació estan equipats amb equips de filmació per gravar l'actuació, així com amb espais d'observació annexos que permeten fer el 'debriefing' posterior, durant el qual l'alumne, juntament amb els seus companys d'aprenentatge i el docent, visualitza i reflexiona sobre el que ha fet, com ho ha fet, quins errors ha comès...

El potencial pedagògic de la simulació permet treballar competències tant transversals com específiques de les diferents disciplines, que van des del desenvolupament d'habilitats comunicatives o de raonament clínic a l'aprenentatge de procediments clínics de tota mena.

L'aprenentatge experimental i la pràctica reflexiva s'utilitza tant per als alumnes de grau, com per als de postgraus i màsters o per a la formació de professionals de la salut que requereixen un reciclatge constant.


La CU+ compta amb els següents espais de simulació clínica:

Consulta polivalent
Habitació hospital
Box reanimació
Box UCI
Quiròfan
Espai diàfan (soterrani)

 

 

DEMANA HORAHorari d’atenció de dilluns a divendres, de 9 a 20 h

Av. Universitària, 8-10 08242 Manresa

93 875 73 10
LOCALITZACIÓ