Fisioteràpia a Manresa

Teràpia manual, massatge, treball muscular per a la prevenció i el tractament de lesions i del dolor i per a la millora de la qualitat de vida. Fisioteràpia respiratòria. Fisioteràpia de l’esport. Fisioteràpia en neurologia. Grups d’activitat física.

NOVETAT

Programa per a afectats

de la CoViD-19

 

El servei de fisioteràpia ofereix un grup d’activitat física dirigit a persones que han superat la covid-19 i amb patologies respiratòries o cardíaques cròniques. El programa ajuda a minimitzar la sensació d’ofec, de falta de força o de cansament precoç que experimenten algunes persones que han passat la malaltia i que necessiten sotmetre’s a un reentrenament a l’esforç.

El programa inclou sessions en grups reduïts durant les quals els professionals ensenyen exercicis que ajuden a recuperar-se i a millorar la condició física dels pacients perquè puguin tornar a realitzar activitats que duien a terme abans de patir la malaltia.

El servei de fisioteràpia de la CU+ ofereix:

=

Fisioteràpia musculosquelética

Aquest servei ofereix l’abordatge de les patologies més prevalents del sistema musculosquelètic (alteracions del teixit muscular, articular, ossi i tendinós), com poden ser ruptures musculars, afeccions del raquis (lumbàlgia, cervicàlgia), molèsties articulars, entre d’altres.

Els tractaments es basen en un abordatge terapèutic individualitzat utilitzant tècniques de teràpia manual, entrenament i reeducació neuromotora, tant terapèutica com preventiva, i tractaments basat en la mobilitat i l’exercici físic per abordar aquestes dolències del sistema musculoesquelètic.

=

Fisioteràpia en patologies neurològiques

El servei de fisioteràpia en patologies neurològiques ofereix una completa avaluació i tractament personalitzat per cada pacient. Aquesta és la millor manera per comprendre, interpretar i tractar aquelles afectacions (de caire motor, sensitiu, sensorial, cognitiu i/o emocional) que fan que la persona no pugui realitzar o bé, tingui dificultats en les accions del seu dia a dia com caminar, agafar i manipular objectes, vestir-se, somriure, etc…

L’abordatge terapèutic Neurocognitiu està indicat per persones amb dany cerebral adquirit com en el cas d’ictus o traumatismes cranio-encefàlics o bé, amb d’altres patologies del sistema nerviós central com la Lesió Medul·lar, l’Esclerosi Múltiple, el Parkinson… o del sistema nerviós perifèric com la Paràlisi facial i braquial.

=

Fisioteràpia en els trastorns temporomandibulars i dolor orofacial

El servei de fisioteràpia per als trastorns temporomandibulars i dolor orofacial està dirigit a totes aquelles persones que pateixen mal de cap, migranyes, dolor orofacial, disfunció de l’ATM, acúfens (tinnitus) o bruxisme. 

La metodologia consisteix en realitzar una anamnesis i exploració física especialitzades per tal de poder comprendre, explicar la situació al pacient i oferir un pla de tractament individualitzat. 

Les eines de tractament consistiran, a més de teràpia manual i exercicis específics, en facilitar tota la informació necessària i resoldre els dubtes sobre el tractament, la seva evolució i els factors influents que el pacient pot modificar per si mateix.

=

Fisioteràpia vestibular

La fisioteràpia vestibular aborda els símptomes i la discapacitat produïda pels síndromes vestibulars. Els més freqüents són la sensació de vertigen, de mareig, de flotabilitat i d’inestabilitat. Les patologies més freqüents que s’associen a aquests símptomes són el vertigen paroxístic posicional benigne, la neuritis vestibular, la síndrome de Ménière, i la migranya vestibular (entre d’altres). Mitjançant maniobres de tractament i exercici terapèutic, el tractament conservador és efectiu en el procés de resolució d’aquests trastorns.
=

Fisioteràpia cardiorespiratòria

El servei de fisioteràpia cardiorespiratòria va destinat tant a pacients adults com nens i nadons que presentin patologia respiratòria de caràcter agut o crònic. Les persones susceptibles de poder obtenir beneficis en aquests tractament són aquelles que presenten patologies com bronquiolitis, MPOC, fibrosis quística, bronquièctasi, o persones que necessiten un reentrenament a l’esforç per tal de millorar el seu estat de dependència.

La Clinica Universitària ofereix atenció privada o concertada amb mútues, associacions, institucions i entitats.

Ecografia musculoesquelètica

El servei de fisioteràpia compta amb aparells d’ecografia musculoesquelètica que permeten avaluar la condició del pacient amb més eficàcia i així poder fer el tractament més adequat per a la seva recuperació.

Programa per a afectats de la CoViD-19

Grup d’activitat física dirigit a persones que han superat la CoViD-19 per ajudar a minimitzar la sensació d’ofec, de falta de força o de cansament precoç que s’experimenta en alguns casos.

Tractaments multidisciplinaris

El servei de fisioteràpia treballa de forma multidisciplinari amb els altres serveis de la CU+ (podologia, logopèdia, psicologia, dietista) per tal d’oferir un tractament integral de la persona davant d’una lesió o malaltia.

Programa d’activitat física

La Clínica Universitària proposa un programa d’activitats saludables obertes a tothom: Ioga, dolor lumbar, control motor, activitat física de nivell suau, mig i intens, esclerosi…

Equip professional

Olga Borao - Coordinadora
Diplomada en Fisioteràpia. Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (UdL). Màster Universitari en Esport Sostenible i Benestar (UdL). Coordinadora de pràctiques tutelades dels estudiants del grau de Fisioteràpia i professora titular de la Facultat de Ciències de Salut de Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya).
Jennifer Baeza
Diplomada en Fisioteràpia. Màster oficial en Activitat Física i Salut (UB).
Carmen Bertrand
Graduada en Fisioteràpia. Graduada en Infermeria. Màster en Intervencions Infermeres al Malalt Crític (UB).  
Rémi Gontié
Graduat en Fisioteràpia. Màster oficial de Fisioteràpia del Tòrax (especialitat fisioteràpia cardiorespiratòria). Coordinador d’Intercanvis dels estudis de fisioteràpia de la UManresa. Professor de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya)
Albert Morales
Graduat en Fisioteràpia. Professor col·laborador en el Grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de Salut de Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya). Membre de la Comissió de Fisioteràpia Vestibular i de la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.
Jordi Padrós Augé
Graduat en fisioteràpia. Màster en Investigació Clínica Aplicada a Ciències de la Salut. Especialista en el tractament del dolor orofacial i els trastorns temporomandibulars. Professor col·laborador en el Grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de Salut de Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya). Professor col·laborador en el Grau en Logopèdia de la Universitat de Manresa – Universitat Oberta de Catalunya. Professor col·laborador del Màster en Estética i Rehabilitació Oral (Barcelona i Madrid)
Laia Sallés
Diplomada en fisioteràpia. Doctora en Fisioteràpia per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Màster en Fisioteràpia i Evidència Científica (UIC). Coordinadora en el grau de Fisioteràpia i professora titular de la Facultat de Ciències de Salut de Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya). Professora associada a la Universitat de Lleida (UdL). Docent reconeguda pel Centro Studi di Riabilitazione Neurocognitiva. Docència en cursos de formació contínua, postgrau i màster. Membre fundador de la Asociación Española de Rehabilitación Neurocognitiva Perfetti (AERNP).

Consells de salut