Dietètica i Nutrició a Manresa

Assessorament en alimentació i dietes personalitzades (d’aprimament, per a esportistes, per a intoleràncies alimentàries, etc.). Tractament de l’obesitat infantil.

El servei de nutricionista de la CU+ ofereix:

=

Assessorament dietètic

Cada persona té unes necessitats alimentàries diferents i per aquest motiu és molt important que les dietes siguin personalitzades, des d’una dieta d’aprimament com una dieta per una malaltia o, simplement, per dur a terme uns bons hàbits alimentaris.
=

Tallers i xerrades nutricionals

El servei de dietètica i nutrició disposa d’un ampli ventall de propostes de tallers i de xerrades nutricionals. Tant poden ser adreçats a escoles, empreses o altres col·lectius.
=

Serveis per a empreses

Si l’empresa disposa de cuina pròpia i els treballadors es queden a dinar, es pot oferir un menú saludable amb les seves recomanacions nutricionals, elaborar menús i les derivacions per malalties, al·lèrgies i intoleràncies, o fer una avaluació nutricional

La Clinica Universitària ofereix atenció privada o concertada amb mútues, associacions, institucions i entitats.

Assessorament dietètic

L’alimentació en les diferents etapes de la vida (infantesa, adolescència, adults i vellesa). L’alimentació saludable de tota la família.

Dietes personalitzades

Dietes d’aprimament. Dietes per a un millor rendiment esportiu. Alimentació i malalties (hipertensió, colesterol, àcid úric, diabetis…). Programa de tractament de l’obesitat infantil. Programa de tractament de l’obesitat en els joves

Tallers de cuina i alimentació saludable

Activitats pensades per a grups, empreses, escoles, etc.

Assessorament dietètic

Alimentació familiar
L’alimentació familiar és una educació nutricional per a tota la família per a poder adquirir coneixements nutricionals i aprendre a com s’han d’alimentar per nodrir-se adequadament. Actualment tenim un excés d’informació però que cal aprendre i saber fer crítica constructiva per aconseguir una bona alimentació. Què es treballa? Els diferents grups d’aliments; quins són i quines funcions tenen a l’organisme i perquè s’han de consumir. Com s’elabora un menú amb les preferències alimentàries de la família i les seves característiques. Fomentar els hàbits saludables familiars: activitat física en familia, cuinar receptes saludables, descans, entre altres. Com es porta a terme? 4 sessions d’ 1,5 h
Aprimament
En el moment que una persona decideix fer un canvi en la seva alimentació per fer una pèrdua de pes és important que acudeixi al professional de la salut, el dietista-nutricionista, per tal de fer-ho saludablement i no tenir carències nutricionals. L’aprimament és una fase on la persona ha de fer canvis alimentaris i, per això, és important que sigui personalitzat a les seves necessitats, preferències alimentàries i situacions diàries. Què es treballa? S’elabora unes pautes alimentàries amb les preferències alimentàries i les seves característiques personals amb un objectiu assequible. També es fomentar els hàbits saludables: activitat física, cuina saludable, descans, entre altres. Com es porta a terme? PRIMERA VISITA L’objectiu d’aquesta primera visita és conèixer la persona i fer una valoració dels hàbits alimentaris que està portant actualment per tal de poder-los millorar. En aquesta entrevista també s’aprecia els horaris, les preferències alimentàries, l’activitat física i tot allò que pot influenciar en les pautes alimentàries. També es realitza una valoració antropomètrica on es mesura el pes, talla, IMC, perímetre abdominal, circumferència maluc-cintura i el percentatge de la massa grassa a partir de la bio impedància. I, finalment, s’entreguen les pautes alimentàries inicials. VISITES DE SEGUIMENT Una vegada ja s’ha iniciat les pautes nutricionals les visites de seguiment consisteixen en fer revisions de les pautes alimentàries, revisar els objectius, les dificultats que poden sorgir, entre altres. I també la valoració antropomètrica si s’escau. Les visites de seguiment depèn del tipus de tractament nutricional que la persona està portant a terme.
Alimentació de la dona
El cos de la dona, al llarg de la seva vida, pateix diferents canvis corporals que comporten també necessitats nutricionals diferents. Per això és important saber en quin moment es troba i quines són les característiques nutricionals per abordar l’etapa amb una millor nutrició. – NUTRICIÓ i FERTILITAT – NUTRICIÓ EN L’EMBARÀS i LACTÀNCIA – NUTRICIÓ EN LA MENOPAUSA Com es porta a terme? PRIMERA VISITA L’objectiu d’aquesta primera visita és conèixer la persona i fer una valoració nutricional. Segons els objectius i les necessitats es determinarà una pauta nutricional personalitzada. VISITES DE SEGUIMENT Una vegada ja s’ha iniciat les pautes nutricionals les visites de seguiment consisteixen en fer revisions de les pautes, revisar els objectius, les dificultats que poden sorgir, entre altres. I també la valoració antropomètrica si s’escau.

Serveis per a empreses

Les empreses i institucions que tenen servei de càtering i/o de cuina pròpia (escoles, residències, empreses de qulasevol tipus de sector…) poden gaudir d’una alimentació saludable a partir de la implementació de menús equilibrats, variats i de temporada. El Servei de Dietètica i Nutrició de la CU+ ofereix:
=
Revisar el menú actual establert o elaboració d’un nou menú (diferents setmanes per temporades).
=
Elaborar o realitzar les modificacions necessàries per tal d’establir un menú equilibrat, variat i saludable.
=
Realitzar les dietes terapèutiques (diabètica, al·lèrgies, intoleràncies, hiperproteica, … ) en base el nou menú basal.
=
Revisar i modificar, si és necessari, els àpats d’esmorzar, mig matí i berenar.
=
Revisar i elaborar les fitxes tècniques de les diferents receptes a nivell nutricional i incloure els al·lèrgens.
=
Recompte de les aportacions nutricionals: hidrats de carboni, greixos i proteïnes de totes les dietes (la basal i les terapèutiques).
=
Elaborar el llistat d’al·lèrgens alimentaris dels plats que s’ofereixen a partir del Reglament (UE) 1169/2011.
=
Reunions amb cuina per mantenir el preu establert del menú per tal de què aquest no es vegi incrementat degut els canvis realitzats i ajustar  els canvis de manera adequada.
=
Reunions i desplaçament a la residència,escola o empresa de càtering.

Equip professional

Georgina Bermúdez

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica. Màster oficial en Nutrició Humana i Qualitat dels aliments. Especialitzada en Nutrició Clínica i docència universitària.
gbermudez@umanresa.cat

Consells de salut