Servei d’Atenció psicològica

Atenció i orientació psicològica individual per a infants, joves i adults. Atenció grupal per a persones amb malalties cròniques. Valoració, orientació i assessorament pedagògic de les alteracions de l’aprenentatge.

El servei d’Atenció psicològica de la CU+ ofereix:

=

Atenció psicològica per a adults

Atenció psicològica individual

Depressió, problemes de parella, ansietat, autoestima, crisis personals, familiars, etc.

Atenció psicològica grupal

Persones amb malalties cròniques, teràpies psicològiques grupals dirigides als familiars i cuidadors i grups de creixement personal. Més informació [>]

=

Atenció psicològica per a infants i joves

Tractament de dificultats en la maduració i desenvolupament emocional.

Casos de depressió, fòbies, ansietat, tics, problemes de conducta, alimentació, gelosia, bullying, baixa autoestima, hiperactivitat…

Intervencions per millorar les relacions socials, conflictes escolars, relacions familiars i incrementar el benestar de l’infant.

Avaluacions i orientacions diagnòstiques de la dislèxia, TDAH, ansietat, depressió, TEL, trastorns de fluència…

=

Assessorament psicopedagògic

Valoració, orientació i assessorament pedagògic de les alteraciones de l’aprenentatge. Reeducació terapèutica adaptada a les dificultats dels infants.

Tècniques d’estudi que es poden coordinar amb els centres d’ensenyament i altres professionals.

La Clinica Universitària ofereix atenció privada o concertada amb mútues, associacions, institucions i entitats.

Reeducacions psicoterapèutiques

En aquells infants o adolescents que presenten alguna d’aquestes dificultats: dislèxia, hiperactivitat, autisme, agressivitat, problemes d’orientació en l’espai, dificultats en l’estudi… es realitzen sessions reeducatives.

Tècniques d’estudi

Sessions de reforç de les tècniques d’estudi individuals. Taller en petit grup de reforç de les competències educatives. Coordinació amb les escoles i/o instituts i d’altres professionals.

Tractaments multidisciplinars

Tractem de forma multidisciplinària (logopèdia + fisioteràpia + podologia + psicologia) les persones que pateixen una malaltia neurològica o neurodegenerativa (embòlia, TCE, esclerosi múltiple, Pàrkinson, ELA).

Atenció a les persones amb fibromiàlgia

Oferim grups d’activitat física i suport psicològic per a persones afectades de fibromiàlgia. A través del treball en grup, els pacients comparteixen experiències i la possibilitat d’aprendre noves habilitats i estratègies per viure de la millor manera possible la situació que genera malestar.

Atenció psicològica grupal

=
Atenció psicològica grupal per a persones amb malalties cròniques per fer-los suport tot focalitzant l’atenció en els efectes de la malaltia sobre la seva vida i les seves reaccions davant la malaltia. Els ajudem a utilitzar les defenses adaptatives per afrontar l’estrès psicològic extrem que acompanya aquestes malalties (adreçades a disminuir la desesperació, l’ansietat, la desesperança, l’abandonament, la depressió).
=
Teràpies psicològiques grupals dirigides als familiars i cuidadors que ajuden a minimitzar els efectes de la malaltia crònica sobre la seva vida. Els ajudem mitjançant l’escolta i la paraula a abordar les alteracions en les relacions sòciofamiliars.
=
Grups de creixement personal. El grup com un espai mental d’elaboració. El treball en grup pretén dotar les persones de recursos per afrontar els conflictes i patiments que es donen en les relacions, així com ajudar en moments de canvi i transició vital. Identificar aquells aspectes personals que poden dificultar el creixement personal.

Els nostres professionals

Miguel Pérez

Psicòleg especialista en Psicoteràpia acreditat per la Federació Europea d’Associacions de Psicòlegs (EFPA). Grupanalista. Professor titular del campus Manresa de la UVic-UCC. Docent del Màster de Psicoteràpia Analítica Grupal (Fundació OMIE-Universidad de Deusto).

Consells de salut